Standard for organisationer, der leverer sundhedsydelser

DS/EN 15224:2016

Standarden DS/EN 15224:2016 specificerer krav til et kvalitetsledelsessystem i organisationer, der leverer sundhedsydelser i både offentligt og privat regi.

Organisationer, der også inkluderer forsknings- eller uddannelsesprocesser, eller begge dele i deres kvalitetsledelsessystem, kan anvende kravene i standarden, der hvor det kan være relevant.

Det er ikke et krav at organisationer, der leverer sundhedsydelser, lader sig certificere i henhold til DS/EN 15224:2016.

DS/EN 15224 kan benyttes når en organisation:

  1. har behov for at vise at den konsekvent kan levere sundhedsprodukter og/eller sundhedsydelser, der opfylder både kundekrav og gældende lovmæssige krav
  2. har til formål at øge kundetilfredsheden gennem effektiv anvendelse af systemet gennem.

Standarden er bygget op omkring strukturen og kravene i den velkendte ledelsesstandard ISO 9001:2015 med krav til kvalitetsledelsessystemer – og følger dennes udgivelsesfrekvens. DS/EN 15224:2016 revideres derfor umiddelbart efter den forventede revision af ISO 9001:2015 i 2030.

Der er ikke mange af de organisationer, hvor standarden kan anvendes som er bekendte med dens eksistens.

Mange flere organisationer, der leverer sundhedsydelser, kunne have den samme glæde og gavn af at benytte kravene i DS/EN 15224 standarden.


Note 1  Kravene i standarden har fokus på kravene til kliniske processer.
Note 2 – 
Krav relateret til output så som væv, blodprodukter, lægemidler, cellekulturprodukter og medicinsk udstyr er ikke dækket i denne standards omfang, da de er reguleret andetsteds


 

About the Author: MSc. Eva P. Bjørk

Konsulent i kvalitetsledelse
EOQ Quality Lead Auditor

Spørgsmål og kommentarer er velkomne

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyhedsbrevet

Nyhedsbrevet udkommer 2-4 gange om året med nyheder og viden inden for kvalitetsledelse og kvalitetsværktøjer.

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere Privacy Policy and Terms & Conditions